Posted on Hozzászólás most!

Horgolóiskola: 3. A kezdőkör (magic ring)

Általános megfontolások

Az előző leckénkben megtanultuk, hogyan lehet rövidpálcákból egy (síkbeli) négyzet, téglalapot létrehozni.  Azoknak azonban, akik térbeli alakzatokat (amigurumi, bábok, gömbök) vagy körből kiindulva szeretnének horgolni, szüksége lesz a magic ring ismeretére.

A magic ring is egy kiindulási lehetőség, amire aztán mindenféle mintákat aggathatunk, de ahogy a neve is mutatja, a horgolást ennek segítségével köralakban tudjuk elkezdeni.

Technikai megvalósítás

Itt találsz egy videót arról, hogy készül a magic ring. A végén a horgolótűn van egy hurok. Fontos: amikor elkezdjük belehorgolni a további pálcákat, a tűn lévő hurkot nem kell beleszámolni (ez a nulladik).

Így horgoljuk bele a rövidpálcákat. A filmen én hat rövidpálcát horgoltam a kezdőkörbe. A következő leckében, az amigurumi alapjairól leírom, miért éppen hatot.

Megjegyzések

Köralakban való horgolást úgy is kezdhetünk, hogy horgolunk egy néhány szemből álló láncszemsort, azt körré zárjuk, majd abba horgoljuk a pálcákat. Ennek azonban az a hátránya, hogy a magic ringgel szemben a kör mérete nem állítható, nem húzható szorosabbra, vagy engedhető lazábbra. Vagyis előfordulhat, hogy a munkadarab közepén mégis marad egy kis luk, amit nem szeretnénk, hogy ott legyen.

Sok mintaleírás használja azonban ezt a megoldást. Ha ilyennel találkozol, simán helyettesítheted a magic ringgel, szebb lesz a kezdés.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük