Posted on Hozzászólás most!

Horgolóiskola: vedd a kezedbe a horgolótűt! (Bevezetés)

Kezdjük hát a horgolóiskolát!

Mindenkit szeretettel üdvözlök, aki csatlakozott hozzánk és együtt fog velünk haladni! Miért és hogyan érdemes belekezdeni a tanfolyamba? Mintegy nulladik leckeként pár szó.

Ha rákerestek a neten, rengeteg helyen találtok leírásokat, oktatóvideókat a horgolás mindenféle aspektusáról. Bárki, akiben van egy kis kitartás, átrágja magát ezeken és már tud is horgolni. Hogy akkor miért érdemes mégis hozzánk csatlakozni? Azért, mert mi sorban haladunk, a könnyebbtől a nehezebb felé lépésenként. Aki velünk tart, lineárisan fog haladni, nem maradnak “lukak” a tudásában és nem kell a hatalmas adathalmaz között tapogatóznia, valamint az épp aktuális leckéhez kapcsolódva kérdezni (sőt javasolni) is tud.

Arról már beszéltünk, hogy mikre lesz szükségünk ahhoz, hogy el tudjuk kezdeni a horgolást. A legfontosabbakat azonban még nem említettem, szükség lesz:

  • időre – akkor ülj le a leckék elé, ha tudod, hogy biztosan lesz egy behatárolható idő, amit nyugodtan a horgolásra tudsz fordítani
  • türelemre – az elején mindent sokszor kell ismételni és nem mindig lesz olyan, ahogy elképzeltük, ami sokszor nagyon idegesítő.
  • gyakorlásra – hiába olvasol el és nézel meg mindent, horgolni csak akkor fogsz megtanulni, ha sokat gyakorolsz (lásd előző két pont), ez egy ilyen szakma.

A leckék felépítése kezdetben hasonló lesz, lesz egy általános megfontolás rész, technikai kivitelezés, valamint (legalábbis a csoportban) házi feladat vagy javaslatok a gyakorlásra. Ez azért így lesz, mert a saját pasztalatom szerint az általános blablát az ember egyszer elolvassa, de a kivitelezéshez többször is visszaugrik (hogy is volt?) és ebben a stuktúrában könnyen megtalálható a lényeg. A videók linkjei technikai okokból a youtube-ra fognak átvezetni.

De most tényleg kezdjük el!

Vegyük a kezünkbe a horgolótűt!

De hogyan…? Gyakorlatilag, ahogy neked kényelmes. Alapvetően kétféleképpen szokás, válassz egyet, próbáld meg, neked hogy áll kézre a dolog:

        

A fonalat is hurkolhatod alulról vagy felülről (lásd később), ahogy neked jobb. A végeredmény ugyanolyan szép lesz 🙂

Én jobbkezes vagyok, így én a tűt értelemszerűen a jobb kezembe fogom. A fonalat a bal kezem mutatóujjára szoktam tekerni és ahogy horgolom fel a fonalat, folyamatosan engedem le az ujjamról. De ez is megszokás kérdése.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük